Повернутися до звичайного режиму

РОДИНА, ЯК ЗІРКА ЄДИНА

РОДИНА, ЯК ЗІРКА ЄДИНА

Сім’я, родина, рід –

Які слова святі.

Вони потрібні кожному в житті.

Якщо зміцніє хоч одна родина-

Міцніша стане наша Україна.

Від народження кожен із нас перебуває в оточенні своєї родини, яка турбується про нас, допомагає нам. Усі ми добре знаємо, що людина сильна тоді ,коли не самотня, коли її є кому підтримати, коли в неї є сім’я. Бо сім’я – це наша опора, це той причал ,до якого пристаєш, ховаючись від лиха й негоди, де знаходиш спокій і затишок. Мамина ласка, татова вимогливість, дідусева мудрість, бабусина колискова пісня на все життя лишають глибокий слід у житті людини.

У кожної сім’ї своє дерево. Усі дерева роду – це могутній народ, якого ніколи не здолати, поки він береже своє коріння й живиться його пам’яттю й історією.

Зображення «дерева життя» зустрічається на давніх каменях і свідчить ,що люди в сиву давнину знали про нерозривний зв’язок минулого ,теперішнього і майбутнього. Чи житиме наш народ, чи зникне із землі, залежить від нас з вами. Від того, як ми зуміємо зберегти свою мову, свою пісню, свою культуру, свій дух. Тож не даймо всохнути родовому дереву нашого народу.

У теплій і доброзичливій атмосфері пройшло родинне свято «Родина, як зірка єдина» у першому класі. На урочистому зібранні батьки, бабусі й дідусі ділилися досвідом виховання дітей та внуків, презентували родинні дерева та світ своїх захоплень, провели інтерактивні вправи й інтелектуальні ігри. Кічей Єгор, Гура Євген, Грицик Марина, Іванів Катерина, Шматко Мар'я, Шматко Дар'я, Чупіль Аріна, Возний Костянтин, Потишняк Артем, Данилова Анна, Гонтар Анастасія, Охріменко Олександр висловили вдячність своїм рідним за любов, турботу, підтримку. На очах бабусь тремтіли сльози, коли лунали пісні у виконанні Пітери Віталіни, Ільницької Юліанії, Коваль Анастасії. Хріник Владислав, Гриб Каріна, Троцан Кіріл, Соловйов Олександр подарували присутнім жарти та гуморески. Шквал аплодисментів і позитивних емоцій викликав виступ ансамблю «Веселі лошкарі» (музичний керівник Іванів А.Ф.).

/Files/images/1.jpg

Завершилося свято вальсом дружби та піснею «Родина». А Чабан Денис і Возняк Катерина побажали любим мамам, татам, бабусям, дідусям щастя, здоров'я, злагоди, достатку, взаєморозуміння та «щоб була у кожного сімейка, як у того Омелька». Батьки дали настанову дітям: свято шанувати традиції українського роду, бути гідними нащадками славних предків.


/Files/images/2.png

Звертаюся до батьків словами видатного українського письменника В.О. Сухомлинського: «Хоч би яка у вас відповідальна і складна робота була, знайте, що вдома вас чекає ще відповідальніша, ще складніша, ще тонша робота – виховання дітей».

Палієнко Л.Ф., учитель 1 класу Дудчанського ЗОСШП

Кiлькiсть переглядiв: 962

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.